Međunarodni Tamburica fest u Novom Sadu

0

Međunarodni tamburaški festival Tamburica fest, održaće se Novom Sadu i Petrovaradinskoj tvrđavi od 20. do 23. juna 2018. godine, festival koji se našao među 24 najbolje organizovanih manifestacija i turističkih događaja na nivou cele republike.

Tamburica fest će ove godine trajati 4 dana, a misija festivala je afirmisanje  tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta, negovanje tradicije, saradnje i prijateljstva učesnika i umetnika na međunarodnom nivou.

Na 11. Tamburica fest  učestvovaće više od pet stotina učesnika, najveći tamburaški orkestri iz zemlje, regiona i Evrope, a prijatelj ovogodišnjeg festivala je Narodna Republika Kina, što dovoljno govori o internacionalnom karatkeru festivala, pa će Petrovaradinska tvrdjava ponovo potvrditi epitet Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Tokom trajanja festivala, brojni orkestri će izvoditi tradicionalne kompozicije, neke nove autorske pesme, a na tvrđavi će se održati takmičenje za najboljeg izvođača. Tamburica fest će biti održan na dve lokacije, u starom jezgru grada i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Share.

Comments are closed.