Mesec dizajna u Ljubljani

0

Glavni grad Slovenije već je 15. put domaćin Međunarodnog festivala dizajna – Mesec dizajna. Festival, koji je organizirao Zavod BIG, započeo je 17. oktobra i trajaće do 17. novembra.

Godišnji Mesec dizajna, posvećen znanju i kreativnosti u dizajnu, usmeren je na istraživanje uloge dizajna u kreativnim industrijama, poslovanju, kulturi i društvenim praksama. Njegova vizija je podrška i uspostava Ljubljane kao jednog od kreativnih glavnih gradova sveta. Festival nudi originalnu platformu za procenu, promociju i identifikaciju značajnih dostignuća na području dizajna u Sloveniji i svetu.

Ovogodišnji festival fokusira se na integraciju kreativnih industrija sa privredom. Glavni fokus je drvo i turizam. Događaji uključuju Festival Wood Icon 2017, Festival kreativnog turizma 2017. Nekoliko međunarodnih stručnjaka i kreatora deli svoje znanje i iskustvo kroz izložbe, predavanja, okrugle stolove i razne druge događaje.

Mesec dizajna u Ljubljani

Mesec dizajna u Ljubljani

Festival se održava u Gradu dizajna, multidisciplinarne platforme u prostorijama nekadašnje štamparije Mladinska knjiga i prvog dizajnerskog centra u Sloveniji koji je osnovao Zavod Big. Pop-up centar fokusira se na kreativnu industriju i mesto za nove poslovne mogućnosti, razmišljanja i nove vizije, razmenu i saradnju, ideje i rešenja te predstavljanje najnovijih noviteta.

Zavod Big uz Mesec dizajna organizuje godišnje međunarodne festivale Big Architecutre i Houses of the World, a objavljuje i magazin Houses.

Share.

Comments are closed.