MoReSCE 2018 Samit, održivi planinski turizam od 10. do 12. septembra na Zlatiboru

0

Od 10. do 12. septembra na Zlatiboru će biti održan MoReSCE 2018: Samit o razvoju održivog planinskog turizma.

Srbija će po drugi put organizovati „MoReSCE 2018, Samit planinskih centara Centralne Evrope na principima EIAT platforme“. Ovaj važan skup projekat je organizovan od strane Centra za istraživanja i studije turizma uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunokacija, Centralno-evropske inicijative (CEI), Skijališta Srbije, Privredne komore Srbije, Turističke organizacije Srbije i hotela Mona na Zlatiboru, gde će i biti održan ovaj međunarodni samit.

Planinski turizam i zimski sportovi su u zemljama u okruženju izuzetno popularni, kao i sve zimske aktivnosti, naročito skijanje. Broj ovakvih planinskih centara je u konstantnom porastu, a sve ih je više i u državama gde geografski ili klimatski uslovi nisu pogodni za ove aktivnosti.

MoReSCE 2018 samit ima osnovnu ideju da definiše platforme za održivi razvoj planinskih centara, i to kroz održivi razvoj i planiranje, investicije, podsticaje i javno-privatna partnerstva, kao i marketing i brendiranje planinskih centara.

Na samitu će glavne teme biti promovisanje planinskih centara Centralne Evrope, planiranje i dizajn planinskih centara, stvaranje održivih platformi za budućnost i pokazivanje uspeha, projekti EU za razvoj planinskih centara, kao i investicione mogućnosti i izazovi.

MoReSCE 2018 okupiće učesnike iz Srbije iz privatnog, javnog sektora, planinskih centara, lokalnih turističkih organizacija, nevladinih organizacija,a takođe i  učesnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Rumunije, Bugarske i Švajcarske, Grčke, Kazahstana i Irana.

Share.

Comments are closed.