Muzički piknik pod zvezdama, audio-vizuelni spektakl Beogradske filharmonije na otvorenom

0

24. juna od 20.30 časova, u novobeogradskom bloku 13, Beogradska filharmonija i dirigent Gabrijel Felc pripremili su muzički piknik pod zvezdama na otvorenom.

Drugi po redu koncert na otvorenom, Beogradska filharmonija će izvesti za vernu publiku iz zemlje i regiona, a spektakl će imati specijalne audio-vizuelne efekte pod nazivom HD ODISEJA. Orkestar će izvoditi najpoznatija  dela klasične muzike uz spektakularne snimke Zemlje i Kosmosa koje napravila američka svemirska agencija NASA.

Na istom mestu prošle godine, filharmonija je okupila nekoliko desetina hiljada ljudi, a osim maestralnog muzičkog dela koncerta, publika je bez reči pratila veličanstvene prizore galaksija i svemira na velikom ekranu.

Koncert će početi vanvremenskim Štrausovim delom „Tako je govorio Zaratustra“, nakon čega će muzikom i video materijalom publiku odvesti u svemir, uz Dvoržakovu popularnu Simfoniju Iz Novog Sveta.

„Zemlja“ i „Kosmos“ su deo novog filmskog serijala „HD Odiseja“ koji je premijerno izveo Hjustonski simfonijski orkestar, a naša publika će biti prva u Evropi koja će videti „Kosmos“, dok je  Beogradska filharmonija je jedan od prvih orkestara na svetu koji ovaj audio-vizuelni spektakl izvodi na otvorenom. Fiharmonija i ove godine poklanja publici koncert, on je besplatan za sve.

Share.

Comments are closed.