Muzičko leto u Novom Sadu

0

Manifestacija “Novosadsko muzičko leto” u Novom Sadu održaće se od 14. do 21. avgusta u Sinagogi.

Ovogodišnje izdanje Novosadskog muzičkog leta, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, obuhvata četiri koncerta koji će se održati u avgustu. S obzirom da se radi o letnjim koncertima, oni su osmišljeni da budu što kvalitetniji, sa željom da budu što popularnijeg karaktera.

U ovogodišnjem letnjem ciklusu nastupiće umetnici koji neguju kvalitetnu muziku, ali koja nije nužno u vezi sa klasičnom muzikom. Manifestaciju će otvoriti koncert Lajka Feliksa u utorak, 14. Avgusta, a on će se predstaviti publici u duetu s mađarskim gitaristom Atilom Šido.

U četvrtak 16. avgusta nastupiće grupa Ođila, prepoznatljiva po izvođenju romske muzike inspirisana teatrom “Romen” iz Moskve i muzikom iz filmova “Cigani lete u nebo” i “Moja slatka umiljata zver”.

U nedelju, 19. Avgusta, nastupiće Kralja Čačka, koji će izvesti “mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena”.

Novosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta zatvoriti Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend. Svi koncerti će počinjati u 21.00 časova, a mesto održavanja je Sinagoga.

Sve detalje i informacije možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Share.

Comments are closed.