Na 49. prazniku mimoze u Herceg Novom obeležavaju se i Dani Beograda

0

Praznik i festval mimoze u Herceg Novom se održava tokom celog februara. I ove godine, u okviru celine Prijatelji u gostima, Beograd je pozvan da svojim učešćem na festivalu kroz bogat kulturno-umetnički program i gastro-enološki ugođaj, promoviše svoju turističku ponudu.

Tokom dvodnevnog programa, tačnije 6. i 7. februara, delegacija TOB će se sastati sa predstavnicima Turističke organizacije Herceg Novog, organizatorima festivala Herceg fest i posetiti Konzulat Republike Srbije. Osmišljene su dve Beogradske večeri u Gradskoj kafani, gde će posetioci imati prilike da vide deo umetničkog programa koji se svakog leta održava ispred kuće Đure Jakšiča u Skadarliji, i uz pesmu, igru, i skečeve da čuju anegdote o najpoznatijim boemima. Deo programa biće i performans glumice Ljiljane Jakšić i glumca Milana Milosavljevića. Muzičko-scenski program izvešće Umetnički centar Talija.

Praznik mimoze je festival osnovan 1969.godine, I predstavlja jedan od najznačajnijih manifestacija na prostoru Crne Gore. Od 1991. Godine je član Udruženja karnrvalskih gradova Evrope, FECC.

Share.

Comments are closed.