Na Izmir International Fair u Turskoj Srbija nastupa kao partner sajma

0

Na 87. Međunarodnom sajmu  „Izmir International Fair“u Izmiru, Srbija nastupa kao partner zajedno sa domaćinom Turskom, a sajam se održava od 7. do 11. septembra 2018. godine.

Učešćem na sajmu „Izmir International Fair“, Srbija dobija jedinstvenu priliku da se predstavi kao dobar partner u podršci i orgnizaciji, a samim tim i da proširi partnersku mrežu i ostvari dobre poslovne kontakte.

Nastup Srbije na ovom sajmu organizovalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dok su Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograd, Turistička organizacija Vojvodine, kao i turistička agencija 2044 travel predstavile turističku ponudu i sadržaje Srbije.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u prvih sedam meseci 2018. godine u Srbiji boravilo 61,938 turista, koji su ostvarili 105,814 noćenja što je za 17% više nego u istom periodu 2017. godine. Ako se računaju ostvarena noćenja, u periodu od januara do jula 2018. godine turisti iz Turske nalaze se na trećem mestu, dok se po broju noćenja u Beogradu nalaze na prvom mestu.

Share.

Comments are closed.