Na Kalemegdanu se održava 4. Beogradski Manifest – Festival svih festivala

0

Beogradski Manifest, 4. po po redu porodični festival manifestacija i destinacija, biće održan od 25. do 27. maja 2018. godine na Kalemegdanu, a ulaz je za sve besplatan.

Ideja ove jedinstvene manifestacije je da se posetioci, kroz zabavan i kvalitetno proveden dan sa porodicom, upoznaju sa lokalnom i regionalnom turističkom ponudom, da uživaju u različitim sadržajima iz oblasti tradicionalne i moderne muzike, plesa i filma, kao i u degustacijama gastronomskih specijaliteta, najkvalitetnijih vina i zanatskih piva Srbije.

Festivalske zone na 4. Beogradskom Manifestu koje posetioci mogu da očekuju:

 • Aduti Srbije

Na zoni „Aduti Srbije“ biće predstavljeni turistički potencijali, kao i tradicionalne i kulturološke vrednosti iz Srbije. Svaka opština i regija ima neke specifičnosti koje zajedno predstavljaju kulturno blago Srbije. To je jedinstvena prilika da se predstave svojim programima u vidu turističkih znamenitosti, lokalnih igara, muzike, gastronomskih specijaliteta i starih zanata.

 • Tradicional

Festivalska zona koja promoviše tradiciju, kulturu kao i poznate srpske brendove. Na glavnoj bini, kod Pobednika, gradovi i zemlje učesnici će se predstaviti programima autentičnim za svoj kraj.

 • Craft & food land

Ove godine je po prvi put organizovana Craft&food land zona, i ovde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara u Srbiji sa Kraft Lokator – Gde na kraft pivo: Crna ovca, Kors, Dogma, Tron, Zebrew, Kabinet, Salto, Južni vepar, 3beer, Bash pivo, Black Turtle, Pivara Paunović, Nikola Car, Carstvo piva i Dorćol pivara. Osim u pivu i u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva, uživaće se i u gastronomskoj ponudi, ali i u koncertima lokalnih rock’n’roll bendova.

 • Vinski grad

Ovo je zona namenjena posetiocima koji uživaju u vinu, gde će imati priliku da probaju najbolja vina proizvedena na teritoriji Srbije uz odgovarajuću gastronomsku ponudu.

 • Limengrad, mašta može svašta

Specijalno dizajnirana dečija zona od recikliranih limenki dočaraće svet iz mašte: Limengrad – Mašta može svašta, predstaviće se festivali za decu raznim pozorišnim predstavama, dečjim horovima, mađioničarima i brojnim edukativno-zabavnim radionicama.

 • Stvaran svet oko nas

Zona u kojoj se predstavljaju nacionalne turističke organizacije iz regiona i Evrope, diplomatska predstavništva i ambasade.

 • Plesna livada

U ovoj zoni će se na dve bine odvijati takmičenja opština u plesnim igrama, kako tradicionalnim, tako i modernim igrama.

 • Leti leti

Možda i najatraktivnija, Leti leti je lokacija gde će se predstaviti nekoliko ekipa iz Evrope, koje će pokazati svoje umeće u letenju velikim balonima kroz nekoliko disciplina.

 • Ponovo radi bioskop

Na ovoj zoni će posetioci tokom celog dana moći da gledaju nagrađivana filmska ostvarenja sa brojnih filmskih festivala.

 • Lepota i zdravlje

Festivalska zona namenjena lepšem polu i damama. Teme su kozmetika, hairstyle, moda, wellness i kulinarstvo.

 • Konji vrani

Ova festivalska zona posvećena je konjima i konjičkom sportu, gde će ljubitelji konja moći da uživaju u plemenitosti ovih životinja, a najmlađi će imati priliku i da se oprobaju u jahanju.

Share.

Comments are closed.