Na Nišvilu ove godine 600 izvođača

0

Na Nišvil džez festivalu koji se održava od 13. do 16. avgusta na Niškoj tvrđavi biće održano 90 koncerata na 10 bina, a nastupiće 600 izvođača, uz brojne prateće programe.

Prema proceni direktora Nišvil festivala Ivana Blagojevića, Festival će ove godini posetiti 150.000 ljudi. On je na konferenciji za novinare u Beogradu među brojnim izvođačima izdvojio San Ra Arkesta, koji će predvoditi devedeset dvogodišnji Maršal Alen – najstariji izvođač u istoriji tog festivala. Festival će, nakon obraćanja ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno delo Jovana Maljokovića, otvoriti Omladinska filharmonija Naissus. Na Festivalu će nastupiti i Jovan Maljoković bend, Texas flood, Vasil Petrov, Incognito, Duško Gojković…
Na Open štejdžu publici će se predstaviti 16 bendova, a ove godine je novina Kristina stejdž na kojem će muzičari improvizovati uz neme filmove. Posetioce očekuje matine program, kao i River stejdž, gde će program početi već 11. avgusta. Blagojević je najavio i džez teatar, kao i program džez za decu, istakavši da je najznačajni prateći program na Midnajt džez dens stejdžU, koji će okupiti velika di-džej imena kao što su Joey Negro, Florian Keller i Paris di-džej soul system.

Share.

Comments are closed.