Na raspolaganju 60.000 vaučera za odmor u Srbiji, prijavila se 164 ugostitelja

0

Od početka godine za vaučera za odmor u Srbiji prijavila su se 164 ugostitelja, a lista koja nije konačna ažuriraće se svake nedelje i očekuje se da će intresovanje biti veće nego prošle godine, kažu u resornom ministarstvu.

S prvim danom Nove godine počelo je prijavljivanje građana za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji, a ove godine na raspolaganju će biti 60.000 vaučera.

Vrednost vaučera je kao i do sada 5.000 dinara, a uslov je da građani rezervišu minumum pet noćenja u nekom od turističkih mesta.

“Prošle godine prijavilo se 650 ugostiltelja, a očekujemo da će ove godine biti i veći broj njih, da će biti obuhvaćene i planine i banje, i da će biti utrošeno svih 60.000 vaučera. To nije konačan broj ugostitelja i mi ćemo nedeljno ažurirati listu korisnika”, rekla je Tanjugu pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo.

Kad je reč o proceduri, najpre je potrebno da se rezerviše smestaj u nekom od ugostiteljskih objekata, zatim da se ode u poštu, sa sobom ponese lična karta i preda zahtev i potrebne potvrde o visini zarade ili penzije.

U ministarstvu očekuju da će akcija proteći u najboljem redu i da će i pre 15. oktobra, kada je poslednji rok, biti podeljeni svi vaučeri.

Vaučeri će moći da se iskoriste do 20. novembra, a lista ugostiteljskih objekata će se na zvaničnom sajtu Ministarstva (www.mtt.gov.rs) ažurirati jednom nedeljno.

Izvor: Tanjug/Novosti

Share.

Comments are closed.