Na Ravnoj planini proradila prva žičara u BiH

0

Na Ravnoj planini, na skijalištu na Palama zvanično je puštena u rad prva žičara sa kabinama, gondolama, i kako tvrde to je najveća žičara tog tipa u ovom delu Evrope.

Žičara je postavljena na skijalištu na Ravnoj planini, i ona je sastavni deo projekta “Jahorina-ekspres” koji treba da povezuje Pale i Jahorinu. Gondola će se kretati od restorana koji se nalazi u podnožju Ravne planine do vrha glavne skijaške staze, gde se nalaze jezera za veštačko osnežavanje staza i potpuno novi restoran odakle posetioci mogu uživati u fantastičnom pogledu. Sam ski-centar u svojoj ponudi ima sedam i po kilometara ski-staza napravljenih prema najvišim svetskim standardima, a glavna kraljica centra je staza dužine 1.400 metara koja zadovoljava sve svetske standarde koje se koriste za održavanje Fis-trka. Gondola može prevesti oko 2500 skijaša po satu, početna stanica kod restorana je na oko 900m nadmorke visine, dok je stanica za izlazak na oko 1400m nadmorske visine.

Gondola na Ravnoj planini

Ova kabinska žičara je urađena po ugledu na svetska skijališta, počevši od ove zime sa radom, značajno će uticati na bogaćenje turističke ponude ovog kraja, kako u zimskom periodu, tako i tokom toplijih meseci.Jedna vožnja u oba pravca košta 5 KM, a kapacitet jedne kabine je 10 ljudi.

Gondola na Ravnoj planini

Share.

Comments are closed.