Na Spensu otvoren Sajam zimnice

0

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić otvorio je četvrti po redu Sajam zimnice koji se do 14. novembra održava u centralnom holu Spensa na prvom spratu.

Ilić je rekao da organizovanjem te manifestacije Grad daje doprinos borbi za male proizvodjače, ali i da izlazi u susret sugradjanima koji, kako je kazao, rado posećuju takve manifestacije.
“Grad na ovakav način omogućava srpskim zanatlijama da na adekvatan način predstave svoje proizvode”, rekao je Ilić i dodao da našoj zemlji nedostaje zakon o zanatstvu koji bi uveo red u tu oblast. Po Ilićevim rečima usvajanje zakona o proizvodnji rakije jedan je korak u pravcu uvodjenja reda u oblasti zanatstva. “Važno je i da tradicionalne proizvode kao što su rakija, ajvar, med i drugi predstavimo kao brend Srbije na regionalnom i svetskom tržištu, u korist proizvodjača ali i same države”, istakao je Ilić. U okviru Sajma zimnice proizvodjači su na oko 50 tezgi ponudili sve vrste zimnice, med, čajeve, narodne rukotvorine, eko proizvode – zdravu hranu, prirodnu kozmetiku i vino. Radno vreme Sajma zimnice je od 9 do 21 sat, a tokom trajanja te manifestacije, na platou ispred Gradske kafane svakodnevno će biti organizovan bogat muzički program, kao i stručne tribine koje će biti održavane u Amfiteatru Spensa.

Share.

Comments are closed.