Nagrade za vinariju Aleksandrović u Japanu

0

Trijumf Rose 2016, vinarije Aleksandrović, pobedio je u više kategorija na dvadesetom Japan Wine Challenge, najprestižnijem i najstarijem vinskom ocenjivanju u Japanu.

Osim zlatne medalje, osvojio je Internacionalni trofej za najbolje roze vino Starog sveta, Trofej u kategoriji najboljeg odnosa cene i kvaliteta u rasponu cene od 3.000 do 4.999 jena, kao i Regionalni trofej Srbije za roze etikete.
Trijumf Rose, kupaža sedamdeset procenata kaberne franka i ostatka kaberne sovinjona je nakon srebrnih odličja prethodnih godina na nadmetanjima Mundus Vini u Nemačkoj, IWSC u Londonu i AWC u Beču, konačno u berbi 2016 zablistala zlatnim sjajem na Dalekom istoku.
U konkurenciji više od 1.700 etiketa iz najznačajnijih svetskih vinogorja, Trijumf Rose 2016 je ušao u sam vrh pažnje velikog sudijskog žirija u kome je bilo i nosilaca titule Master of Wine.
Ovo vino nežne roze boje svrstalo se među 11 ukupno dodeljenih Internacionalnih i 39 Regionalnih trofeja, među samo pet osvajača titule u raznim kategorijama Best buy, dok je dodeljena svega 121 zlatna medalja što predstavlja jedva 7% od ukupnog broja prijavljenih etiketa što dodatno govori o strogosti ocenjivanja, napominju iz vinarije.
U konkurenciji su, iza srpskog rozea, ostali brojni predstavnici Francuske, Španije, Australije, Južne Afrike, Argentine, Čilea, Portugala, Italije i Japana…
Izvor: InHoreca
Share.

Comments are closed.