Nagradni konkurs za eko putovanja

0

U okviru projekta “Eko tačke (EcoDots) – Zeleno putovanje kroz Evropu”, raspisan je konkurs “Podelite svoju zelenu avanturu” koji ima za cilj promociju različitih ideja putovanja koja su u harmoniji sa prirodom, saopštilo je udruženje EcoDev.

Projekat je podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a konkurs će trajati do 30. oktobra i svi zainteresovani mogu da opišu svoje iskustvo eko putovanja, kroz tekst i fotografije zelenih ruta ili ekoloških smeštaja koje mogu da postave na internet stranicu ecobnb.com.

Ova interenet stranica je napravljena u cilju promocije održivog turizma i putovanja a učesnici mogu da biraju između dve teme – opisivanja pešačenja, vožnje bicikla, jahanje, kanu ili da opišu njihov eko održiv smeštaj – eko kolibe, organske farme, kampovanje, hotele, kuće na drvetu i bilo koje drugo ekološko mesto.

Dva najbolja autora imaće priliku da provedu odmor za dvoje između brda Parme i Apenina Toskane i Emilija Romanje, da borave u eko “The House of Woodly” ili u veganskom “Borgo Val di Tara”, ili da provedu vikend pored mora u Liguriji u B&B “Diano Green”.

Projekat će doprineti i lokalnom ekonomskom razvoju i međunarodnom umrežavanju domaće ponude eko smeštaja sa tematskim turama, pa će turisti putem veb sajta Ecobnb moći da se informišu o očuvanim predelima i zaštićenim područjima Srbije, što će omogućiti bolju poziicju Srbiji na turističkom tržištu.

Multimedijalne priče naći će se u bazi podataka koja je dostupna svima koji žele da provedu odmor sa ekološkom svešću na sajtu Ecobnb, u okviru mreže smeštaja i zelenih tura u Italiji, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Sloveniji i Srbiji.

Projekat EcoDots je podržala je Evropska unija, dok je partner ovog projekta u Srbiji, pored Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija, i Centar za istraživačke i razvojne projekte EcoDev.

Share.

Comments are closed.