Najava manifestacija Beogradskog prolećnog festivala

0

U okviru Beogradskog prolećnog festivala, u Beogradu će se održati nekoliko manifestacija tokom predstojećih uskršnjih praznika, većinom namenjenih našim najmlađim sugrađanima.

U subotu 11. aprila održaće se Dečiji maraton u beogradskom Zoo vrtu, sa početkom u 9.30 časova.

Pod nazivom Uskrs na Kališu, Kreativni dečiji grad Minicity u saradnji sa Gradom Beogradom, Turističkom organizacijom Beograda i Beogradskom tvrđavom, u nedelju 12. aprila u 11 časova na Muzičkom paviljonu Beogradske tvrđave organizuje Potragu za uskršnjim jajima. Program je namenjen deci uzrasta od 5 do 10 godina a uključuje uzbudljivu potragu za jajima, muzički program, kreativnu radionicu i humanitarnu aukciju oslikanih jaja.

Organizatori pozivaju posetioce da učestvuju u humanitarnoj aukciji i da u zamenu za oslikano jajo doniraju knjigu ili školski pribor, čime će pomoći beogradskom Prihvatilištu za decu.

Na Platou ispred Hrama svetog Save, u nedelju će biti održan SVIBOR Vaskršnji viteški turnir, na kom će mališani imati prilike da učestvuju u nadmetanju u srednjovekovnim disciplinama u veštini i snazi, školi za male vitezove, takmičenju u tucanju jaja i izboru najlepše oslikanog jajeta, a za decu-pobednike su obezbeđeni pokloni.

Share.

Comments are closed.