Najbolji restoran na svetu se nalazi u malom britanskom selu i verovatno nikada niste čuli za njega

0

Restoran Black Swan (Crni Labud) u Oldsteadu, koji vodi Tommy Banks, najmlađi šef kuhinje sa Mišlenovim zvezdicama, postao je prvi britanski restoran koji je proglašen najboljim na svetu i na vrhu je globalne liste iznad restorana koji vode imena kao što je Heston Blumenthal.

Ovaj restoran je prvi u Velikoj Britaniji koji je ušao u svetsku kategoriju nagrađenih od 2012. godine, kada je i počela dodela nagrada “TripAdvisor Travelers Choice” na osnovu komentara i ocena koje su ostavili posetioci tokom prošle godine. Šef Tomy Banks je dobijanjem ovog priznanja okončao dve godine vladavine restorana Martín Berasategui iz Španije.

Najbolji restoran na svetu

Tommy Banks i njegov brat James su preuzeli glavnu ulogu u restoranu kada su imali svega 17 i 19 godina. Od trenutka preuzimanja, braća i njihovi roditelji su neobični pansion transformisali u najbolji restoran na svetu.

Postoje samo tri britanska  restorana u top 25, uključujući Hestonov “The Fat Duck”, koji se nalazi na 12. mestu. Nagrade su zasnovane na milionima komentara i ocena prikupljenim na mreži TripAdvisor tokom godinu dana.

Povodom svega ovoga Banks je izjavio: “Velika je čast osvojiti ovakvu nagradu, ali ono što ovu nagradu čini zaista posebnom je što je dodeljena isključivo na osnovu povratnih informacija gostiju koji su posetili restoran”.

Najbolji restoran na svetu

Predstavnik TripAdvisora Hayley Coleman: “Ono što ovu nagradu čini posebnom jeste da nije zasnovana na malom panelu za ocenjivanje, već na milionima komentara i ocena objavljenih tokom dvanaest meseci. Da bi pobedio, restoran mora gostima da pruži izvrsnost i ono što je presudno – konzistentnost u svom radu. S obzirom na to koliko je konkurentna ova ugostiteljska grana na globalnom nivou, osvajanje titule svetskog prvaka je zaista fantastično dostignuće za restoran The Black Swan kao debitanta u nagrađivanju “TripAdvisor Travelers Choice”.

Specijaliteti kao što su lignje u sosu od rena, jagnjetina Texel sa repom i mentom i kolač od kore cikorije sa crnim ribizlama samo su deo onoga što se nalazi na meniju, što obećava kombinaciju svežih sezonskih proizvoda direktno iz bašte, zajedno sa posebnim dodacima koji su sačuvani iz prethodnih godišnjih doba.

Share.

Comments are closed.