Najbolji zimski vikend-odmor u Hrvatskoj

0

Ukoliko ste u prilici da izdvojite par dana odmora, a uživate u prirodi, vikend-kućica ili koliba na planini je prava stvar za vas. Evo samo par primera gde to i da uradite, planinski biseri Hrvatske pozivaju da se odmorite u svežem vazduhu, odličnom pogledu i nezaboravnom vremenu provedenom kraj kamina.

Zimski odmor na Bjelasici

Između Jasenačke kose i Bjelolasice, najviše planine u Gorskom kotaru, nalazi se selo Jasenak. Ovo seoce je dom velikom broju modernih planinskih vikend-kućica. Kućice u proseku po 80 metara kvadratnih mogu primiti pet ljudi, i jako su blizu skijališta. Osnovna cena je 35 evra po noćenju.

Zimska bajka na Bjelolasici

Planinska bajka u blizini Rijeke

Selo Mali Platak pored Čavla popularno je u svim godišnjim dobima, naročito ako želite pravi ruralni doživljaj. Kućice su za 6 ljudi, kao stvorene su za ljude koji se bave pešačenjem, a odlične su i za sve koji samo žele da lenčare na suncu. Sa pogledom na šumu, velike terase su idealne za druženje. Poseban ugođaj prave ugrađeni kamini koji vraćaju goste u stara dobra vremena. Za ovakav raj potrebno je izdvojiti oko 100 evra po danu.

Mali Platak kraj Čavla

Kućica za odmor u Prigorju

Nedeleko od Zagreba, na 15 kilometra, nalazi se mesto Čučerje. Smešteno u prirodnom parku Medvednice, ovo mestašce pruža idealan odmor od svakodnevice. U sklopu kućice se nalazi zatvorena terasa sa pogledom na prirodu, finska sauna,i kompletno je opremljena za šest ljudi, bilo da se odmaraju kraj kamina, ili porodično prave roštilj u dvorištu. Cena noćenja je 40 evra.

Kućica sa saunom u Prigorju

Vikend odmor u Gorski kotaru

Kućica se nalazi u Gorskom kotaru, na vrhu brda Suhi vrh. Okružena šumom, sa neodoljivim pogledom, vikend-kućica pruža provod kao iz bajke. U sklopu kućice se nalazi velika terasa, a nadaleko čuveni pogled na prirodu iz krevata odmoriće i najumornije. Kućica je predviđena za šest ljudi, za noćenje je potrebno izdvojiti oko 60 evra. I da, ovde su vaši ljubimci dobrodošli.

Vikend odmor u Gorski kotaru

Share.

Comments are closed.