“Najgori hotel na svetu” spreman za rušenje

0

Ženevski “Neš Vil”, poznat kao jedno od najgorih mesta za boravak, uskoro će biti pretvoren u ruševine, zbog čega će malo ko zažaliti.

Neugledna betonska kocka izgrađena 1967. godine, sa sobama punim istrošenog nameštaja konačno je zatvoren ovog juna, a ako je suditi prema komentarima sa sajta Tripadvajzor, malo ko će zaplakati nad ovom činjneicom.

Od 341 komentara arhiviranog na sajtu, čak 118 hotel opisuje kao užasan.

– Često putujem poslom i odseo sam u mnogim hotelima. Ovo je sigurno najgori hotel u kojem sam ikada bio. Naplaćuju skoro 400 evra za noć u prljavoj, bučnoj i neudobnoj sobi. Na zidovima su se čak videli tragovi nečega braon boje. Buka u hotelu bila je nepodnošljiva, tuš i WC šolja polomljeni… – samo je jedan od komentara sa Tripadvajzora.

Hotel će sada biti potpuno preuređen, a počeće se, zaparavo, rušenjem postojeće zgrade.

– Hotel je prilično urušen i ni po čemu ne odgovara sadašnjim standardima – ni po veličini soba, stepenicama, izlazima za slučaj opasnosti – kaže za “Tribune de Genève” Patrik Devanteri arhitekta nadležan za ceo projekat.

– Renoviranje je bilo nemoguće i kažu da je logičnije da ga srušimo – dodaje on.

Umesto hotela sa 92 sobe biće podignut hotel sa 24 sobe čija će cena biti oko 12 miliona švajcarskih franaka. Hotel će biti od aluminujuma i stakla. Čak će vratiti i strao ime “Hotel Bern”, ostavljajući ime “Neš Vil” da služi samo kao mračna priča među putnicima.

Share.

Comments are closed.