Najinovativniji i tehnološki najnaprednji grad na svetu

0

Tokio je ubedljivo prvi na listi najinovativnijih gradova na svetu. Na drugom mestu je London, posle koga dolazi Njujork.

Tokio je glavni grad Japana, on se našao na listi među 10 najinovativnijih gradova sveta pre tri godine, i od tada zaista rapidno ostvaruje tehnološke promene. Od ove godine, Tokio je jedan od tri grada u Aziji koji su na ovoj listi, zajedno sa Seulom i Singapurom.

Tokio je vrlo brzo usvojio sve nove smart tehnologije i inovacije, kao i robotiku i 3D proizvodnju, potvrđujući svoju reputaciju zemlje koja koja među prvim prihvata i koristi nove tehnologije. Osim toga, grad je toliko automatizovan i na prvi pogled komplikovan, da je opšti utisak da se prostor grada prosto generiše uporedo sa ljudima koji žive u njemu.

Tokio je najveća urbana površina na planeti, grad u kojem živi više od 35 miliona ljudi, i što je najbitnije, ovaj grad zaista funkcioniše. U savršenoj mreži podzemne železnice, većina putnika poštuje pravila kulture i ljubaznosti, isključuju zvona na mobilnim telefonima, a svoj otpad nose kući i recikliraju. Ulice su retko kad prenatrpane automobilima, pošto većina stanovnika i ne poseduje automobil , zato što su autobusi, vozovi i bicikli dovoljno pouzdani i ekološki prihvatljiviji.

Na listi među prvih deset najinovativnijih gradova nalaze se još i San Francisco i Njujork, ali se visoko kotiraju i manji američki gradovi kao što su San Diego, Portland i Oklend.

Share.

Comments are closed.