Najjeftiniji grad u Evropi za turističku posetu

0

Internet platforma za booking karata za prevoz autobusom i vozom Wanderu napravila je listu najjeftinijih i najskupljih gradova za turističku posetu u Evropi.

Kako bi napravila jasniju sliku, Wanderu internet platforma je bazirala svoja istraživanja na temelju prosečne cene određenih dobara i usluga u svakome gradu, kao što je cena vožnje taksijem, čaša domaćeg piva, cena espresa, ulaznice za muzej, noćenja u hotelu za jednu osobu, karte za javni prevoz, kao i cene obroka jednu osobu u restoranu prosečnog ranga.

Istraživanja su pokazala da je na drugom mestu najjeftiniji grad u Evropi za posetu Priština na Kosovu, dok je na trećem mestu Podgorica u Crnoj Gori. Na prvom mestu je ubedljivo Skoplje, ne samo kao najjeftiniji grad u jugoistočnoj Evropi, nego i na celom kontinentu.

Glavni grad Makedonije prema istraživanju Wanderua ima najnižu prosečnu cenu hotelskog smeštaja u iznosu od oko 50 evra po osobi, najnižu cenu obroka u restoranu srednjeg ranga, od oko 8 evra po osobi, i najnižu cenu espreso kafe u Evropi koju ćete platiti samo 1.1 evro.

Njihova lista najjeftinijih gradova Evrope izgleda ovako, rangirani su počevši od najjeftinijeg grada za turističku posetu:

 1. Skoplje, Makedonija
 2. Priština, Kosovo
 3. Podgorica, Crna Gora
 4. Erevan, Jermenija
 5. Kišinjev, Moldavija
 6. Tirana, Albanija
 7. Minsk, Belorusija
 8. Sofija, Bugarska
 9. Bukurešt, Rumunija
 10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Imajući sve ove faktore, Wanderu je napravio i listu najskupljih gradova u Evropi, pa ona izgleda ovako:

 1. Monako, Monako
 2. Rejkjavik, Island
 3. Dablin, Irska
 4. Amsterdam, Holandija
 5. London, Ujedinjeno Kraljevstvo
 6. Pariz, Francuska
 7. Kopenhagen, Danska
 8. Helsinki, Finska
 9. La Valeta, Malta
 10. Stockholm, Švedska

Za sve ostale informacije, kao i za detalje oko najskupljih i najjeftinijih gradova u Evropi za posetu, pročitajte na zvaničnoj internet stranici Wanderua.

 

Share.

Comments are closed.