Najmanji hotel na svetu, ako se tako može nazvati

0

Hoteli obično privlače turiste nudeći im udoban i luksuzan smeštaj. Ovaj hotel je, međutim, sve suprotno, a pritom i nije hotel u pravom smislu te reči.

Najmanji hotel na svetu nalazi se u Jordanu i gostima  nudi samo jednu sobu. Vlasnik Muhamed Al-Malahim je došao na ideju da napravi nešto kako bi se izdvojio po nečemu od drugih, i u tome je svakako uspeo. Bar u delu izdvajanja, o uspešnosi ćemo pustiti vreme da kaže svoje.

Naime, on je preuredio karoseriju od stare “bube”, u pitanju je automobil VW beetle, i od nje napravio smeštajnu jedinicu za prijem gostiju. Buba je podignuta na kamenje, kako bi se osigurala bezbednost imovine, pažljivo je oslikana, spolja i unutra, a udobnost je prepuštena ručno ukrašenoj posteljini i jastucima.

Gosti najmanjeg hotela će plaćati ovaj smeštaj oko 75 dolara, buba je inače dvokrevetna, a u blizini se nalaze i pećine i otvori u stenama koje služe kao “lobi”. Hotel je otvoren 2011. godine, a vlasnik kaže da je želeo da pomogne turizmu Jordana, i da pruži gostima jedinstvenu mogućnost da uživaju u pogledu na jordansku pustinju, iz hotela koji nije baš zvanično najmanji, ali svakako jeste jedan od najčudnijih.

Share.

Comments are closed.