Najopasnija jela na svetu

0

Ljudi su tokom godina eksperimentisali sa brojnim sastojcima, otrovnim biljkama i životinjama. Danas je prosto trendi rizikovati sa nekom otrovnom hranom, koja ako nije spremljena kako treba, ubija. Ukoliko vam je dosadno ovo što se jelo do sada, sledi lista nekih od gastronomskih užitaka koji vas mogu koštati glave.

Blaasop sa srebrenim prugama

Za ribare na području Indijskog okeana, ova velika riba je prava poslastica.  Samo je treba znati pripremiti, otrovi se nalaze u njenoj jetri i reproduktivnim organima, i ukoliko se ne odstrane u potpunosti, rizik je smrtna opasnost po zivot. Otrovi izazivaju paralizu, probleme sa disanjem i na kraju smrt

Sannakji, hobotnica koja se jede živa

Ovaj delikates vam neće ništa uraditi dok ne dođe do vašeg probavnog trakta, ali postoji veliki rizik da vas usput ubije. Ovo je vrsta male hobotnice koja se služi u korejskim restoranima i ribarnicama, a posebno je bizarno to što se hobotnica seče dok je još živa. Ako niste gadljivi, i probate ovo jelo, pokušate da ga pojedete, tu nastaju problemi . Pipci imaju takvo svojstvo da se zalepe za obraze ili grlo, pri čemu je opasnost od gušenja veoma velika, i hobotnica svake godine ubije do 6 ljudi.

Šangajske krvave školjke

Ove školjke se smatraju delikatesom , a on koji vas može zaraziti hepatitisom. Da bi se mogle jesti, moraju se pažljivo i brzo skuvati kako bi se uništili virusi i bakterije koje uzrokuju hepatitis. Ove školjke se prodaju u azijskim supermarketima, a prepoznatljive su po sivo- beloj boji, dubokim brazdama, i pune su krvi.

Divovska bik-žaba

Ova žaba živi u Namibiji, i iako su koža i organi žabe veoma toksični, bik-žaba smatra izuzetnim delikatesom , samo u slučaju da joj se odstrane neki posebno otrovni organi. Žaba je sigurna za jelo nakon parenja i “treće kiše”, kada se nivo otrova drastično smanjuje. Ako ste dobili pogrešne žablje delove, ili ulovili žabu u pogrešnoj sezoni, rizikujete da vam vrlo brzo otkažu bubrezi, a ako ne lekarska pomoć ne stigne na vreme, smrt je izvesna.

Fugu

Fugu, riba poznata i kao Blowfish, može vas ubiti u roku od jednog sata, ukoliko nije ispravno pripremljena uklanjanjem određenih organa. Kuvari koji je pripremaju moraju da prođu obuku isključivo za pripremanje ove ribe, koja traje tri godine.

Share.

Comments are closed.