Najsablasniji hoteli na svetu – za noć u njima je potrebna hrabrost

0

Ako su vam mesta na koja odlazite previše dosadna, obiđite najsablasnije hotele na svetu. Kakve se priče za njih vezuju vrlo je verovatno da ni oka nećete sklopiti.

Ottawa Jail Hostel

Ovaj hostel smešten je u samom centru Otave. Davne 1860. godine ovo mesto je bilo zatvor. Danas ga smatraju ukletim zbog čudnih fenomena koji se svakodnevno dešavaju. Iako je zatvor zatvoren 1972. godine veliki deo strukture ostao je nepromenjen, pa su gosti u hotelu tretirani kao zatvorenici. Postoji priča da se usred noći pojavljuje duh nekadašnjeg zatvorenika koji je obešen 1960. godine. On je na samrti navodno obećao da će se pojavljivati držeći Bibliju u rukama.

The Shelbourne u Dablinu

Za jedan od apartmana na ovoj luksuznoj dablinskoj adresi vezuje se priča da se u njemu pojavljuje duh devojčice koja je umrla na ovom mestu još u 18. veku. Gosti se obično žale na prisustvo duhova, neki čak navode da su čuli i vrištanje. Da bi pobio tvrdnje gostiju, jedan od radnika proveo je jedno veče u ovom apartmanu, ali se sutradan na radnom mestu pojavio “bled kao krpa”.

Karosta Prison Hotel u Letoniji

Ovo mesto koristili su nekada nacisti kao vojni zatvor, a kasnije i sovjetski vojnici. Mesto se smatra ukletim zbog hiljade zatvorenika koji su umrli ovde. Gosti koji žele da provedu noć u ovom hotelu biće tretirani kao zatvorenici. Kazne uključuju fizičke vežbe, poslove čišćenja, ali i proterivanje iz hotela.

The Place D’Armes Hotel u Nju Orleansu

Ovaj hotel smešten je u regionu za koji se veruje da je prepun duhova. Izgrađen je na mestu škole koja je izgorela 1788. godine. Gosti pričaju da se pojavljuje bradati starac koji im klima glavom, a onda najednom nestaje.

Izvor: Independent

Share.

Comments are closed.