Najskuplje brdo na svetu

0

Deo planine Beverli Hils zvanično je najskuplja imovina u istoriji Sjedinjenih Država, a verovatno i sveta, sa procenjenom vrednošću od milijardu dolara.

Kako navodi Forbes, ova procena se odnosi na panoramski deo  zemljišta, sa pogledom na Los Anđeles, na kome još uvek ne postoje građevine. Imovina ima površinu od oko 157 hektara, što je duplo veće od zabavnog parka Diznilend. Ukoliko se  kupac odluči da investira u tematski park veličine Diznilenda, ima dovoljno prostora za to.

Pozicija vrha Beverli Hilsa je odlična, i nalazi se u blizini šoping zone  Rodeo Drajv, i ima vrhunski  pogled koji se prostire do centra Los Anđelesa i Tihog okeana. Ova zemlja bila je u vlasništvu različitih grupa, kraljeva i poznatih ličnosti od sedamdesetih godina prošlog veka, ali do sada nije bilo ulaganja.

Blumberg je svojevremeno pisao da su čak i Tom Kruz i Bred Pit pokazali interesovanje za tu zemlju, a ove godine je vlasništvo preneto na firmu Secured Capital Partners, koja je spojila više parcela u jednu veliku, u cilju postizanja veće vrednosti imovine.

Share.

Comments are closed.