Najskuplje čokoladne bombone na svetu, bar za sada

0

U Obidosu u Portugalu je predstavljena najskuplja čokolada na svetu koja je cenom sebi obezbedila mesto u Ginisovoj knjizi rekorda.

Čuveni poslastičar Danijel Gomez napravio je limitiranu seriju od 1.000 čokoladnih bombona, gde će svaka koštati 7.728 evra. Svaka bombona je prekrivena zlatnim omotom koji se može jesti, a o vrednosti ovog slatkiša dovoljno govori činjenica da su ga čuvali pravi uniformisani čuvari.

Bombone su napravljene od najfinije čokolade, a punjene su  vanilom sa Madagaskara, belim tartufima i zlatnim listićima, zlata nikad dosta. Danijel Gomez je ekskluzivno za Ginisa napravio čokoladu u obliku dijamanta, kako bi i svojim izgledom opravdala svoju cenu, a samo pakovanje je napravljeno u obliku krune koju krase 5.500 Swarovski kristala. Da, svako pakovanje će imati svoj serijski broj, jedinstven poput matičnog broja, koji je takođe, pogađate, od zlata.

Ekskluzivnost ove čokolade je tolika, da se u tajnosti drži kome je čokolada prodata, a za sad se zna da su prve porudžbine stigle iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije i Argentine.

Share.

Comments are closed.