Najskuplji sladoled na svetu

0

Ovaj sladoled se priprema u njujorškom hotelu “Baccarat” i nosi naziv Bear Extraordinaire,  što u prevodu znači izvanredni medved.

Dakle, najskuplji sladoled izgleda ovako: kugla sladoleda  od vanile prekrivena slojem bele čokolade, postavljena na tri grama crnih tartufa s crnom čokoladom i zrncima kakaa Valrhona Gold, ručno oslikana belim kokosovim uljem. Na samom vrhu, desert je preliven šampanjcem i dresingom od hibiskusa i voća. Ukrašen je leptirima od šećera i glazurom od šećernih vlakana, a osim toga, na vrhu se nalazi vrlo skupi i jestivi zlatni i srebrni listići.

Ova poslastica se priprema u njujorškom hotelu Baccarat, a cena deserta je 1500 dolara. Izvanredni medved se služi ili u običnim posudama za serviranje gde košta 300 dolara, ili u posebnim kristalnim posudicama koje koštaju 1200 dolara, pa je samim tim i ugođaj prilikom jela veći, bar tako kažu.

E sad, ukoliko se gost odluči za kristalnu posudu, nakon konzumacije ima pravo i da je zadrži. Napravljene su od strane vrhunskih dizajnera, numerisane su, imaju svoje osiguranje i služe kao uspomena na vrlo jedinstveno iskustvo koje može pružiti jedan sladoled.

Share.

Comments are closed.