Najtraženija zanimanja i poslovi u Srbiji ipak u ugostiteljstvu

0

Najtraženiji poslovi u Srbiji kada su zanati u pitanju su frizeri, mesari, kuvari i pekari, dok su u ugostiteljstvu najinteresantniji poslovi vezani za konobarisanje, održavanje i čišćenje restorana, hotela i objekata.

Kako navodi Tanjug, ovi podaci su rezultat istraživanja koje je objavila platforma za pronalaženje poslova Poslonaut. Početkom godine, veliko interesovanje za pronalaženje poslova je zabeleženo u oblasti ugostiteljstva, naročito kada je u pitanju priprema i distribucija hrane, ali takođe i u oblasti čišćenja i održavanja objekata. Trenutno, najtraženiji su kuvari, pomoćno osoblje za rad u kuhinji i vozači.

Za sada, ipak najprivlačnija zanimanja kada su niže kvalifikovani poslovi u pitanju su konobari, kao realan izvor prihoda kada su u pitanju privremeni, honorarni i poslovi na određeno vreme. Najveće interesovanje za konobarisanje je zabeleženo u maju i junu mesecu, početkom letnje sezone.

Ovakvi rezultati samo odražavaju trend, odnosno pokazuju jasne tendencije rasta turizma kao realne i jake privredne grane, a osim interesovanja za poslove u Srbiji, veliko interesovanje je i za zemlje regiona, najviše za Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru.

Share.

Comments are closed.