Najveće zatvoreno skijalište na svetu

0

U Šangaju će biti izgrađeno najveće zatvoreno skijalište na svetu u kome će posetiocima biti omogućeno skijanje tokom cele godine.

Najveće zatvoreno skijalište na svetu, Wintastar, imaće površinu od 93.000 kvadratnih metara, a posetioci će u ovom centru moći da koriste nekoliko interesantnih i zanimljivih staza, a osim skijanja, njima će biti omogućeno i da uživaju u snegu, baš kao da su na pravoj planini.

Osim zimskih sportova i aktivnosti, Wintastar će ponuditi i brojne zanimljive pozorišne predstave, koncerte, kao i multidimenzionalne bioskopske projekcije. U sklopu ovg kompleksa u Šangaju će se nalaziti i tri hotela, restorani i prodavnice, a planirana je i izgradnja ledenog hotela, novina za sve avanturiste i ljubitelje zimskih aktivnosti.

Očekuje se da će ski centar biti završen najkasnije do početka Zimskih olimpijskih igara koje će se održati u Pekingu 2022.godine. Kompanija koja je zadužena za ovaj projekat ima u svom portfoliju već jedan takav poduhvat, oni su izgradili Ski Dubai 2005. godine.

Share.

Comments are closed.