Najveći kruzer na svetu krenuo na krstarenje

0

Najveći brod za krstarenje na svetu, kruzer “Symphony of the Seas”, zaplovio je Mediteranom. Brod veličine Empajer Stejt Bilding zgrade isplovio je iz Barselone i krenuo na svoje prvo putovanje.

“Symphony of the Seas” je zaista monumentalan i grandiozan. Brod je dugačak 360 metara, širok 66, a visok  77 metara.  Izgradnja je trajala skoro tri godine, a rezultat je brod koji obara sve dosadašnje rekorde. Kruzer nudi brojne aktivnosti, tako da putnicima neće biti dosadno, bez obzira na godine ili interesovanja.

Osim toga što je najveći, ovaj kruzer ima i najviši tobogan na moru, bogat je umetničim delima, a može se pohvaliti i najbržim internetom koji je ikada zabeležen na vodi. Na brodu ima 22 restorana, gastronomska ponuda je vrhunska i raznolika, a  za odmor putnika je predviđeno 2.800 luksuznih kabina. Na brodu ima i 24 bazena, pojedini su sa morskom vodom, a kruzer je predviđen da primi oko 6.700 gostiju uz oko 2.200 članova posade, tako da njegov ukupni kapacitet iznosi skoro 9.000 ljudi.

Na brodu ima 18 paluba, skoro nikad nema gužve, a dizajniran je tako da podseća na stambenu zgradu. Na njemu ima ukupno 24 lifta, a sve je praktično i logično podeljeno da se i pored njegove grandioznosti ljudi mogu vrlo lako snalaziti. Podeljen je u sedam zona, a svaka zona ima svoj sadržaj i namenu, bilo da je u pitanju penjanje, surfovanje, zip lajn ili jednostavno uživanje u Central Parku koji sadrži tropske biljke i  bar s vinom.

Ove godine je planirano da “Symphony of the Seas” plovi Mediteranom, a od sledeće godine će biti stacioniran na Floridi, odakle će krenuti na brojna krstarenja Karibima.

O kakvom se poduhvatu radi govori sledeća fotografija, na slici je Titanik, nekada najveći brod, simbol luksuza i inženjerskog dostignuća čovečanstva, upoređen sa “Symphony of the Seas” brodom.

Najveći kruzer na svetu krenuo na krstarenje

Share.

Comments are closed.