Najveći tropski vodeni park u Evropi

0

Tropical Island Resort

Nedaleko od Berlina, na 50 kilometara udaljenosti, u nekadašnjem vazduhoplovnom hangaru, davno zaboravljenom, svoje mesto je našao najveći tropski vodeni park u Evropi. Tropical Island Resort ima površinu od skoro 7 hektara, a kapacitet mu je oko 6000 gostiju i posetilaca.

U unutrašnjosti  hangara dominiraju skoro nerealno pravi tropski uslovi,  izuzetno je toplo i vlažno preko cele godine, i na njih ne utiče ni jedna meteorološka prilika iz spoljašnosti, dok sve te uslove vani možete posmatrati kroz stakleni krov.

Vodeni park ima kišnu šumu površine 10.000 kvadratnih metara, a u njoj je zasađeno preko 50.000 biljaka. Ona je dom i raznim tropskim životinjamakao što su flamingosi, paunovi i crveno-plavi papagaji are. Naročita pažnja investitora je posvećena autentičnom izgledu i tropskim uslovima, što je bio i najveći izazov, u Nemačkoj ne vladaju baš zgodni klimatski uslovi koji odgovaraju ovim biljnim i životinjskim vrstama.

Park je, osim svog tropskog karaktera, koji je sam po sebi izuzetno privlačan, namenjen svima, u njemu uživaju gosti svih generacija. Deca mogu provesti nezaboravne trenutke u Tropino Club-u koji nudi od sadržaja zabavne tobogane, vožnje minibrodovima, kao i ostale zabave na vodi. Za odrasle, opuštanje je obezbeđeno u laguni koja je napravljena po uzoru na egzotične lagune na Baliju,a osim toga, oni mogu  uživati u sauni ili drugim spa ponudama, kao i kupanju u “tropskom moru“ površine 3 olimpijska bazena.

Vodeni park ima 6 restorana, gde se može jesti sve, od hamburgera do azijskih specijaliteta,  kao odmor park nudi i spavanje u šatorima, a najbolja stvar od svega je radno vreme parka, on je otvoren preko cele godine, i radi svakog dana.

Share.

Comments are closed.