Naknada za otvorene bašte u Beogradu biće 50 odsto manja

0

Naknada za otvorene bašte u Beogradu biće umanjena za 50 odsto i svi će morati da je plaćaju, rekao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević najavljujući da će se predlog te odluke naći na sledećoj sednici Skupštine grada.

– Prošla gradska vlast napravila je neprirodan ambijent za poslovanje ugostitelja, praktično ih terajući u “sivu zonu”, i na izbegavanje plaćanja svojih obaveza. Sada će naknada biti umanjena za 50 odsto, ali će morati da je plaćaju svi, čime će biti uspostavljen fer odnos koji će biti strogo kontrolisan od nadležnih organa – rekao je Petronijević.

On je podsetio da je Grad ugostiteljima ostavio period od godinu dana da se prilagode propisima koji se odnose na izgled bašta i da je do početka sprovođenja tih propisa preostalo još šest meseci, što kako je istakao, govori da Grad ima razumevanje za probleme u poslovanju beogradskih ugostitelja i da želi da im izadje u susret.

– Ovaj proces je dvosmeran i očekujemo da posle svega što će Grad učiniti i privrednici pokažu odgovornost u poštovanju svojih obaveza. Ako se svi budemo pridržavali onoga šta nam je obaveza, ambijent za poslovanje u glavnom gradu biće mnogo povoljniji – rekao je Petronijević.

Share.

Comments are closed.