Nastavlja se povećanje broja turista u Beogradu

0

Prema podacima Sekretarijata za upravu, sektor statistike, u Beogradu je u januaru mesecu zabeležen rast broja gostiju od 11%, i porast od 19% u ostvarebim noćenjima u beogradskim smeštajnim kapacitetima.

Najbrojniji gosti u januaru mesecu bili su Hrvati, zatim gosti iz Turske, BiH, Crne Gore i Slovenije, što potvrđuje da je manifestacija Beogradska zima privukla najveći broj gostiju iz regiona u Beograd.

Rast broja domaćih gostiju u januaru mesecu bio je 20% koji su ostvarili 36% vise noćenja u odnosu na isti mesec 2017. godine. Prema izvoru, popunjenost beogradskih hotela u januaru bio je za 37% veći nego u januaru prošle godine.

“Otvaranje prvog hotela Hilton u Beogradu će u velikoj meri doprineti da se trend rasta dolazaka i noćenja nastavi i u 2018. godini, ali i da se u strukturi gostiju nađe internacionalna klijentela ovog poznatog lanca, i poslovnih gostiju”, rekao je Miodrag Popović, director Turističke ogranizacije Beograda, i najavio učešće na važnim sajmovima turizma u narednom periodu, Zagrebu, Berlinu i Moskvi.

Share.

Comments are closed.