“Neravnopravnost” posetilaca Evrodiznilenda

0

Poseta zabavnom parku Diznilend u Parizu ne košta isto za sve Evropljane. Ulaznice rezervisane Internetom za Italijane su među najskupljima.

Cene za boravak u Evrodiznilendu varira u zavisnosti iz koje zemlje turisti vrše on lajn rezervaciju, na šta je skrenuo pažnju belgijski poslasnik u evropskom parlamentu Mark Tabela zadužen za zaštitu potrošača. Razlika u ceni za dvodnevni boravak za četvoročlanu porodicu rezervisan putem interneta varirala je i do 50 odsto, prenosi list Figaro. Za belgijsku ili francusku porodicu dvodnevni boravak u Evrodiznilendu rezervisan on lajn prošle godine je u proseku koštao 865 evra, za špansku porodicu 1.114 evra, za nemaču porodicu 1.272 evra a za italijansku čak 1.339 evra.

Direkcija Diznilenda u Parizu negira bilo kakvu nameru za diskrinimacijom klijenata u zavisnosti iz koje zemlje vrše rezervaciju putem Interneta. Uprava zabavnog parka tvrdi da su cene svuda i za sve standardne, ali da one zavise od pounude i vrste usluga. Cene zavise i od dužine rezervacija, perioda boravka, nacionalnih praznika. Pojedine zemlje rezervisu duži boravak u Diznilendu, a neke boravak rezervišu dosta dugo unapred. Irci imaju specijalne popuste za boravak u parku tokom njihovog praznika Sveti Patrik. Predstavnici direkcije kompanije kao soluciju predlažu posertiocima da rezervacije vrše putem telefona.

Share.

Comments are closed.