Ni tri nova hotela na Zlataru neće biti dovoljna

0
Zlatar će ove godine dobiti blizu 500 novih ležaja za turiste, što će značajno obogatiti ponudu.
Međutim, turistički radnici kažu da to nije dovoljno jer zbog velikog interesovanja za odmor na planini “ni hiljadu novih kreveta ne bi bilo dovoljno da zadovolji trenutne potrebe”. Iz lokalne samouprave zato pozivaju investitore da ulažu uz povoljne uslove.
Pored četiri postojeća, na Babića brdu će ove godine nići još tri nova hotela, a proširenje smeštajnih kapaciteta planiraju i vlasnici više vila i pansiona.
Na Zlataru će se graditi hotel sa 120 kreveta za školski turizam, a investitor je iz Beograda. Gradnju hotela sa tridesetak soba nedaleko od zakatančenog RH Centra najavio je i preduzetnik Aleksandar Sekulić iz Nove Varoši.
Najveće ulaganje najavila je kompanija Složna braća iz Drmanovića, koja će nedaleko od svog Hotela Zlatarski biseri graditi novi, na više od 5.500 kvadrata. Radovi će početi na proleće, a vrednost projekta je više od 4 miliona evra. Hotel će imati 190 kreveta, bazene, saunu i fitnes salu, kao i niz drugih sadržaja.
U turističkim objektima na Zlataru trenutno je u ponudi oko hiljadu ležaja. U turističko-sportskom centru Zlatar kažu da je prošle godine ovde zvanično ostvareno 27.000 noćenja, ali da je stvarni broj znatno veći, jer se veliki broj kreveta i dalje izdaje “na crno”.
Izvor: Blic
Share.

Comments are closed.