Niš je sve popularnija turistička destinacija

0

Niš je ostvario istorijske rezultate u turizmu u 2017. godini, merak na jugu traži svoje mesto na turističkoj mapi Srbije.

Kako zvanični podaci Turističke organizacije Niš pokazuju, sa sigurnošću se može reći da je prošla godina bila rekordna kada su u pitanju posete turista. Tokom čitave 2017. godine, ostvareno je nešto više od 190.000 noćenja na teritoriji grada, što je u proseku za preko 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Činjenica da je i broj poseta povećan za 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine, govori jasno da se Niš kao destinacija ne vraća samo na turističku kartu Srbije, već i na turističku kartu Balkana.

Ovakvi rezultati su u stvari očekivani, na njih su najviše uticali dobro organizovano i osmišljeno predstavljanje grada, turistička ponuda kraja i niz akcija koje su  promovisale višemilenijumsko zaveštanje i neverovatna istorija grada. Bolji rezultati su  takođe očekivani zbog dobrog poslovanja Aerodroma „Konstantin Veliki“ , koji beleži sve veći broj putnika koje je prevezao, i to u  2017. godini oko 350.000 putnika na 11 linija popularnih avio-kompanija.

U narednim godinama planira se predstavljanje turističke ponude grada na brojnim sajmovima, i saradnja sa brojnim partnerima, kako bi se ostvarili što značajniji rezultati i prihodi.

Share.

Comments are closed.