Do Not Pay, način kako da jeftinije platite avio kartu ili hotel

0

„DoNotPay“ je aplikacija koju je izmislio  genijalni student sa univerziteta Stanford Joshua Browder, i ona mu pomaže da skoro svaki put pronađe jeftinije smeštaj u hotelu ili avionsku kartu.

Dakle, aplikacija radi vrlo jednostavno, po principu koji je poznat svima. Svako od nas je barem jednom u životu kupio kartu ili rezervisao hotel, i shvatio da je ubrzo nakon toga cena pala, odnosno da se pojavila povoljnija ponuda za potpuno isti aranžman.

Tu na scenu stupa robot advokat, odnosno aplikacija, koja pronalazi pravne savete i pomaže korisnicima da već unapred kupljene ili rezervisane aranžmane plate manje, odnosno po ceni koja je u međuvremenu postala povoljnija.

Čim se korisnik prijavi, algoritam pretražuje sve potvrde rezervacija u mailovima, sve konfirmacije, i proverava kretanje cene sve do dana leta ili boravka u hotelu. Ukoliko cena postane niža, alikacija šalje zahtev agenciji ili aviokompaniji u kome traži da se ispravi razlika, odnosno da se na neki način refundira razlika u ceni. Poštujući sve zakone o potrošačima i zaštiti njihovih prava, prilikom testiranja, gotovo 70% avio kompanija je spustilo cenu.

DoNotPay“ je koristan alat i prilikom nesrećnog gubljenja prtljaga, ili odlaganja letova, pravni savetnik će biti tu u džepu, spraman da se zauzme za prava putnika. Najbolja stvar je to da je aplikacija u potpunosti besplatna.

Share.

Comments are closed.