Nova vinarija Vršačkih vinograda

0

Vršački vinogradi su sastavni deo sistema Swisslion – Takovo od 2017. godine, i od ove godine će poslovati u najsavremenijoj vinariji u Srbiji, vrednoj 30 miliona evra. Ovo je i zvanično najveća investicija u vinarstvu ne samo u Srbiji, već i u zemljama regiona.

Glavni objekat izgrađen je za godinu i po, na prostoru koji se nalazi na plantažama vinove loze. Površina objekta je 7.600 kvadratnih metara i podeljen je na pet proizvodnih celina. Najveći deo opreme već je postavljen, a početak proizvodnje vina se očekuje na jesen.

Planirani kapacitet pogona vinarije je veći od 7,5 miliona litara, a u planu je podizanje još 300 hektara novih zasada. Fokus novog menadžmenta je na visokokvalitetnim sortama vina, a ispod vinarije se nalazi podrum u kom Vinogradi planiraju da u limitiranim serijama prave sofisticirana visokokvalitetna vina, koja će čuvati u hrastovim buradima.

Kako navode, najveća prednost nove vinarije je to što je za razliku od stare podignuta među plantažama, nije u gradu, pa će to znatno skratiti transport grožđa i omogućiti njegovu bržu preradu.

Share.

Comments are closed.