Novi koncept hotelijerstva- Zepter Hotel

0

Savremena istraživanja su pokazala da se potrebe i afiniteti gostiju u hotelima sve češće okreću zdravom načinu života i brizi o sopstvenom telu i okolini. Prognoze Svetske zdravstvene organizacije govore da će do 2030. godine zaštita zdravlja i briga o zdravlju postati jedan od najvećih pokretača turističkih kretanja. Imajući to u vidu, kao i činjenicu da je preventiva pola zdravlja, u samom srcu Beograda, na Terazijama 10, nalazi se Hotel Zepter koji otvora vrata luksuza, komfora i kvaliteta posetiocima metropole.

Prostor i usluga demonstriraju životnu filozofiju i jedinstveni životni stil. Hotel je svoj pristup našao u nuđenju zdravih alternativa za osnovne ljudske potrebe te zato predstavlja dobar izbor za poslovne ljude ili turiste koje je Beograd privukao na duži vremenski period.
– Ne možemo promeniti nezdrave navike preko noći. Ali možemo ponuditi zdravo okruženje koje će inspirisati naše goste da brinu o sebi i kada nisu u našem hotelu, kaže generalni direktor Hotela Zepter Đorđe Rašić. Na sedmom spratu hotela nalazi se terasa koja, pored toga što ima površinu veću od 100 kvadratnih metara, sa nje se pruža jedan od najlepših pogleda u gradu.
Od ukupno 37 spavaćih soba, od čega su 25 apartmani, opremljene su Zepter proizvodima za prijatnije iskustvo i zdraviju okolinu. Pored teretane, saune i slane sobe, ali i drugih mogućnosti za opuštanje, restoran hotela koristi tehnološke inovacije u cilju pripremnja hrane koja doprinosi očuvanju zdravlja i lepote.
– Ako već ne možemo da dođemo do organskih namirnica lako, možemo da izmenimo način pripreme hrane čime ćemo pozitivno uticati na naše zdravlje i organizam, kaže Uroš Knežić, šef kuhinje i dodaje da sva hrana u sebi već poseduje sve potrebne masnoće, vode i soli.
– Kada se priprema na ovaj način, ona zadržava svoj prirodan ukus i sastave i nije potrebno dodavati joj i začine koji su u velikoj količini štetni- naglašava on.
Hotel pravljen po meri savremenog čoveka, modernog dizajna, u zgradi iz 1937. bio je arhitektonski podvig koji zapravo od užurbanog gradskog života skriva kutak mira i relaksacije uz maksimalnu brigu o zdravlju.

Share.

Comments are closed.