Novi Sad dobija program razvoja turizma do 2022. godine

0

Grad Novi Sad će u narednom periodu dobiti program razvoja turizma za period od 2018. do 2022. godine. Ovaj program će za Novi Sad uraditi Centar za istraživanja i studije turizma nakon javnog tendera na kome su bili jedini ponuđač, a iz budžeta grada za ovo će biti izdvojeno 4,08 miliona dinara bez PDV-a.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, cilj izrade programa je da omogući “održivi ekonomski, ekološki i socijalni razvoj turizma u Gradu”, dovede do jačanja konkurentnosti turističke privrede i sa njom povezanih delatnosti na domaćem, regionalnom i međunarodnom tržištu, kao i da se poveća direktno i ukupno učešće sektora turizma u bruto domaćem proizvodu Grada. Cilj je, takođe, i da se poveća broj zaposlenih u turizmu i konačno unapredi ukupni imidž Novog Sada.

Potrebno je obezbediti dugoročnu zaštitu prirodnih i kulturnih resursa u funkciji turizma i zaštitu potrošača u skladu sa evropskom praksom, ali i ukupno poboljšanje kvaliteta života stanovnika Novog Sada, navela je Uprava za privredu u dokumentaciji.

Vremenski period za izradu prve verzije dokumenta Program razvoja turizma do 2022. je ne duže od 180 dana. Nakon datih komentara, ponuđač će imati 30 dana da unese dodatne komentare i potrebne izmene u finalnu verziju dokumenta.

Tokom izrade dokumenta, Centar za istraživanja i studije turizma će morati da održi radionice sa svim akterima turističke privrede i konsultuje se sa Socijalno-ekonomskim savetom Grada i Savetom za razvoj turizma Vojvodine.

Izvor: Radio 021

Share.

Comments are closed.