Novi Sad se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2021

0

Novi Sad je predstavio aplikaciju za zvaničnu kandidaturu grada za dobijanje titule Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Prezentaciji sadržaja aplikacije, koja je održana u staroj streljani Edjšeg, prisustvovali su gradonačelnik Miloš Vučević, član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović i predsednik Organizacionog odbora za realizaciju inicijative za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine Nemanja Milenković.
Vučević je istakao da Novi Sad ima šta da ponudi drugima i da je po mnogim merilima najbolji grad u Srbiji za život i jedna od najboljih turističkih destinacija u ovom delu Evrope, koja, kako je istakao, konstantno beleži povećanje broja domaćih i stranih gostiju. “Svake godine nam raste natalitet, priliv stanovništva, a pored toga što smo i studentski grad, posedujemo
jedinstveni duh, energiju i šarm. Ja sam ubedjen da će i reberendiranje grada, odnosno ustoličenje pravog imidža Novog Sada, kao odličnog kandidata za EPK 2021. i kandidata za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine, uticati i na promociju cele zemlje i regiona”, naglasio je Vučević i najavio da će na dan obeležavanja 71 godine od oslobodjenja Novog Sada, 23. oktobra, aplikacija biti simbolično predata. Šef tima zadužen za aplikaciju projekta Novi Sad 2021. Momčilo Bajac predstavio je aplikaciju i istakao da je stručni tim viziju grada predstavio u četiri kulturne ture kroz Novi Sad – Bastion kreativnosti, Youth Kreativpolis, Dunavski bluz i Vojvodina na dlanu. Grad Novi Sad je kandidat za titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine, kada će ona po prvi put biti dostupna i gradovima i zemljama van Evropske unije, a aplikacija će 23. oktobra biti predata u Briselu.

Share.

Comments are closed.