Novi Sad – Tango grad, međunarodni festival plesa

0

5. po redu međunarodni festival “Novi Sad – tango grad” održaće se od 23. do 26. avgusta na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Svake godine, negde pred kraj leta, u Novom Sadu se održava međunarodni festival „Novi Sad – Tango grad“. Manifestacija koja traje 4 dana sadrži naučna predavanja, koncert, tango radionice sa maestrosima iz Argentine i tango plesne večeri.

U Novi Sad dolazi maestro Anhel Korija, jedan od najpoznatijih i najpriznatijih tango učitelja i koreografa današnjice, kako u Argentini tako i širom sveta. Zajedno s njim ljubiteljima tanga će svoje znanje i iskustvo u plesu preneti i maestra Klaudija Sortino iz Italije.

Organizatori takođe spremaju i koncert “Tamburica tango”, na kome nastupa čuveni Beltango kvintet iz Beograda, kao i Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine. Mesto održavanja manifestacije biće Galerija Matice srpske, Sinagoga,kao i Terasa Petrovaradinske tvrđave.

Osim navedenih gostiju i mastora svog zanata, festival će biti mesto na kome će nastupiti brojni gosti iz regiona i sveta, kao i domaći umetnici, pa je ovaj razigrani festival pravo mesto dobre i kvalitetne zabave, sa svojim blagim edukativnim karakterom.

Share.

Comments are closed.