Novi Titanik će uskoro zaploviti

0

Novi Titanik će uskoro biti završen, krenuće na svoje prvo putovanje, i po svemu sudeći, biće luksuzniji od svog prethodnika, ako je to uopšte moguće.

Priču o čuvenom i tragičnom brodu Titanik svi su čuli, a svi ljubitelji istorije i slavnog broda dobiće prilku da prožive svoju fantaziju na replici Titanika. Ovaj nesrećni brod dobiće svoj, nadamo se, srećan kraj, jer na svoje prvo putovanje novi Titanik kreće iz Dubaija 2022. godine.

Plan je sledeći: nakon isplovljavanja, brod će ploviti prema Sautemptonu, luke iz koje je originalni Titanik isplovio na svoje jedino putovanje. Iz Sautemptona će pratiti rutu kojm je njegov prethodnik trebao da saobraća, ali za razliku od njega, novi Titanik će prevoziti putnike iz Britanije u Sjedinjene Države samo za vreme leta, dok će ostalih meseci u godini služiti kao luksuzni brod koji će putovati prema potrebi.

Novi Titanik će biti opremljen najnovijim navigacijskim sistemima, svim tehnološkim inovacijama, kao i sigurnosnim sistemima. Izgradnja broda bi iznosila oko 450 miliona evra, a kad bude gotov, imaće kapacitet od 2400 putnika sa 900 članova posade. Interijer će biti doslovno onaj preslikan sa originalnog broda, samo sa novim tehničkim i tehnološkim rešenjima.

Dakle, ostaje da se vidi, sigurno će graditelji nadmašiti sebe, ali jedna stvar je ovde malo zloslutna, kažu da će brod biti zaista nepotopiv, kao što je bio i stari…

Share.

Comments are closed.