Novogodišnja noć u Beogradu

0

Novogodišnja noć u Beogradu je veoma popularna kako među domaćima, tako i među turistima koji dolaze da vide kako izgleda tradicionalni doček u Srbiji. Vreme praznika je vreme kada se svi zajedno okupimo na porodičnim ručkovima, na zajedničkim žurkama, ili odemo par dana van grada.

Beograd je omiljena destinacija mnogih turista. Grad je već uveliko okićen, a sada čekamo samo da vidimo kako će izgledati novogodišnja jelka.

Na ulicama pred Novu godinu možete naći poklone za vaše najdraže, tople napitke koji će vas zagrejati. Već sada možete osetiti miris zime, jer su se na ulicama već pojavili ljudi koji peku kestenje, pa se njihov opojan miris širi gradom. Beograd je u poslednje vreme postao sinonim za noćni provod i nožni život, tako da ovde doček Nove godine svakako može biti nezaboravno iskustvo ukoliko ste zainteresovani za ovakav način proslave.

Doček Nove godine u Beogradu ne mora biti samo u klubovima, postoje i mesta koja nude svečaniju notu dočeka i proslave najveselijeg praznika, ali svi dočeci uključuju velike količine hrane i alkohola.

Novogodišnja noć u Beogradu

Novogodišnja noć u Beogradu

Omiljena destinacija za mlade – kafane i klubovi

Ukoliko ste mladi i željni provoda za Novu godinu, onda je Beograd pravo mesto za vas, jer se u njemu nalaze najbolji klubovi i kafane u Srbiji. Noćni život u Beogradu je s razlogom na glasu!

Kako bi sve proteklo bez problema, važno je da se pre odlaska na doček detaljno informišete o uslovima rezervacije. Najvažnija stvar koja zanima svakoga je, naravno – cena. Saznajte šta cena ulaska u klub podrazumeva, i da li postoje dodatni troškove za koje ne možete da izdvojite novac.

Svi kažu da ne treba štedeti kada je Nova godina u pitanju, i tačno je da možete malo više da se opustite i izdvojite malo više novca, ali vodite računa da to ne bude previše. Vlasnici klubova i kafana računaju upravo na to da ste vi spremni da date sav svoj novac na jedno ludo i nezaboravno veče.

Takođe, vodite računa o mestima koje nude ulaz skoro za džabe, jer postoji velika mogućnost da unutra ili neće biti skoro nikoga, ili da će biti prepuno, a obe opcije su veoma loše za proslavu dočeka.

Preskupi klubovi će vas uvek vrebati svojom ekskluzivnom ponudom, gde ćete doživeti najelitniji doček ikada, ali ukoliko nemate novca za bacanje, savetujemo vam da ove klubove zaobiđete. Čak iako skupite novac za ulaznicu, nećete moći da pijete njihova preskupa pića, a da ne potrošite celu platu.

Restorani su omiljeno mesto pravih boema

Ova vrsta dočeka je rezervisana za one koji nisu raspoloženi za DJ-a kao glavnog voditelja novogdišnjeg programa, ludilo u klubu i popularnu muziku. Restorani u Beogradu su pravo mesto za one koji vole svečaniju notu dočeka, uz večeru, vino, i naravno, tamburaše.

U restoranu će sigurno biti živa muzika koja će pevati najlepše boemske hitove, samo za vas i vaše prijatelje. Ovakav doček obično vole oni koji su svoj život u klubu završili, ali ove večeri možete potpuno da se opustite, pa čak malo i da preterate, iako niste u svojim dvadesetim.

Restorane ne biraju samo stariji, već je to čest izbor i onih mladih koji ne vole izlaske u klubove, već žele Novoj godini da daju svečanu atmosferu. Ako se odlučite za ovu vrstu dočeka, možete celo veče uživati u prijatnoj atmosferi, razgovoru sa prijateljima, i muzici koju volite. Naravno, tu su i neizostavne ogromne količine hrane i alkohola.

Cene restorana dosta variraju, uglavnom u zavisnosti od lokacije restorana i njegove ekskluzivnosti. Ukoliko već imate omiljeni restoran, možete tamo rezervisati vaše mesto, jer znate koje su cene regularne, pa ćete odmah znati da li je i novogodišnja noć precenjena.

Novogodišnja noć u Beogradu

Novogodišnja noć u Beogradu

Doček na Trgu

Doček na Trgu ima posebnu lepotu, jer Novu godinu dočekujete na otvorenom, i prisustvujete velikom vatrometu, pa je novogdišnji osećaj najjači. Iako je svake godine 31. decembra u Beogradu prilično hladno, Trg je svake godine prepun.

Građani u tim trenucima i zaborave na hladnoću, jer ih očaraju svetla, ukrasi, jelka, vatromet, i njihovi omiljeni pevači. Kako biste se ugrejali tu su uvek prodavci kuvanog vina, koje će povećati vaše raspoloženje i zagrejati vaše telo.

Tokom novogdišnjih praznika u Beogradu su otvorene ulice otvorenog srca, kao i Trg otvorenog srca, koji izgledaju kao mini božićna pijaca i omiljeno su mesto za najmlađe. U okviru njih se organizuju razni dečji programi, predstave, klovnovi, kao i Deda Mrazovi, pa je praznična atmosfera na vrhuncu. Ovde pogledajte kako izgledaju najlepše novogodišnje božićne pijace u Evropi.

Share.

Comments are closed.