Obilazak čuvenog Titanika od sada i kao turistička ponuda

0

Počevši od ove godine, svi turisti, odnosno oni sa dubljim džepom, moći će da posete Titanik, njegovu olupinu na skoro 4.000 metara dubine.

Olupina putničkog broda “Titanik”, koja već više od 100 godina leži na dnu Atlantskog okeana, biće od ovog meseca pod zaštitom Organizacije Ujedinjenih Nacija za obrazovanje, nauku i kulturu, UNESKO-a. Najpoznatija olupina na svetu biće dostupna turistima, kompanija Oušn Gejt, koja se bavi istraživanjem morskog dna, ponudiće priliku srećnicima da u podmornicama krenu u misiju obilaska Titanika.

Ideja ove kompanije je da turistima koji su stariji od 18 godina, omogući da u najsavremenijim podmornicama krenu na putovanje snova koje će predvoditi stručni i iskusni tim. Podmornica će moći da primi limitiran broj putnika, moći će maksimalno da napravi dve ture godišnje, a karta za ovaj izlet će iznositi simboličnih 110.000 dolara, što je u vreme Titanika i njegovog putovanja bila cena za uživanje u prvoj klasi, kada se preračuna i prilagodi današnjim uslovima.

Prema podacima američke televizijske mreže, prva tura ove neobične turističke ponude već je u potpunosti rezervisana, a samo putovanje će trajati tri sata.

Putnički brod Titanik udario je u ledeni breg tokom svog prvog putovanja, potnuo je u noći 14. aprila 1912. i od tada je na dubini od skoro 4.000 metara, ispred kanadskog ostrva Njufaundlend. Tom prilikom je poginulo 1.514 osoba.

Share.

Comments are closed.