Od 1. januara vaučeri za odmor tokom cele godine

0

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će akcija promocije domaćeg turizma i podela vaučera biti nastavljena i naredne godine i da će od 1. januara 2016. građani vaučere moći da koriste tokom cele godine.

Postojeća Uredba biće promenjena tako što će biti pojednostavljene procedure za dobijanje vaučera, rekao je Ljajić novinarima nakon obilaska štandova na Sajmu turizma u Novom Sadu. “Verovatno ćemo povećati i obuhvat gradjana koji imaju pravo da koriste vaučere i već smo krenuli u pripremu promene aktuelne Uredbe”, objasnio je ministar. Ljajić je naglasio da će ministarstvo nastaviti sa projektima razvoja turističke infrasrukture, istakavši da je ove godine u Vojvodini finansirano 16 takvih projekta ukupne vrednosti 77,7 miliona dinara. “Od ukupnih sredstava za turističku infrastrukturu 17 odsto je investirano za projekte u Vojvodini i nastavićemo i dalje sa takvom praksom jer su ti projekti bili dobri i kvalitetni”, kazao je Ljajić.
Ljajić je u Novom Sadu otvorio Sajam turizma na kome učestvuje više od 100 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske i Slovenije. Tom prilikom istakao je da turizam u Srbiji i regionu ima veliku perspektivu. “Ovogodišnja zemlja partner sajma turizma je Crna Gora i to nije slučajno jer sa tom državom imamo dobru saradnju, a posebno dobro sarađuju ministarstva turizma dve zemlje i ta saradnja je na strateškom nivou”, rekao je Ljajić. On je pojasnio da Crna Gora ima more, a Srbija neke druge turističke potencijale i da je želja ministarstva turizma i jedne i druge države da ih zajedno promovišu. Turistički potencijali Vojvodine su takodje značajni, rekao je Ljajić dodajući da su posete stranih turista u Vojvodini u odnosu na prošlu godinu povećane za 11 odsto. On je naglasio da od celokupne posete Vojvodini 36 odsto gostiju dolazi u Novi Sad, a 15 odsto u Suboticu, što znači da u ta dva grada dolazi više od polovine turista.

Share.

Comments are closed.