Održani Hrvatski turistički forum i Dani hrvatskoga turizma

0

Predstavnici hrvatskoga turističkog sektora i ugledni inostrani predavači okupili su se tokom 25. i 26. oktobra na Danima hrvatskoga turizma u Malom Lošinju, koji se održavaju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice.

Očekivanih više od 10 milijardi evra prihoda za ovu godinu, visoki udeo turizma u BDP-u i najveći broj investicija pokazuju važnost turizma u privredi Hrvatske. Kako bismo omogućili da ova jaka grana postane poluga za razvoj drugih sektora i delatnosti, potrebni su bolji uslovi poslovnog okruženja, koji mogu podići Hrvatsku na lestvici konkurentnosti i osigurati održivost hrvatskoga turizma, rekao je potpredsednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher.

Prvoga dana manifestacije, u sklopu 17. Hrvatskoga turističkog foruma u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, posetioci su mogli da čuju o faktorima koji utiču na industriju putovanja i turizma i što se može očekivati u 2018. kroz predavanje glavnoga istraživača Euromonitora Vitalija Vladykina.

Predavanje je imala i direktorka za strategije i komunikacije britanske nacionalne turističke organizacije Visit Britain Patricije Yates na temu održivoga razvoja. Održan je i okrugli sto predstavnika Vlade s turističkim radnicima i dodeljene su nagrade Hrvatske turističke zajednice i nagrade Hrvatske gospodarske komore Turistički cvet – kvalitet za Hrvatsku u osam kategorija, hoteli, kampovi, hosteli, restorani, DMK putničke agencije, marine, charter kompanije i lečilišta/spa.

Izvor: Inhoreca
Share.

Comments are closed.