“Oktoberfest” stiže i u Crnu Goru

0

Festival piva „Montenegro Oktoberfest“ ove godine će biti po prvi put održan na crnogorskom primoriju. Ljubitelji piva će na Slovenskoj obali u Budvi 21. i 22. septembra moći da uživaju u dobroj muzici i u raznovrsnim ukusima ovog napitka.

Po uzoru na minhenski „Oktoberfest“ koji već više od dva veka okuplja one koji uživaju u pivu i „Montenegro Oktoberfest“ će svojim posetiocima ponuditi raznovrsne ukuse piva i bavarskih kobasica. Posle dva uspešno održana „Novosadska Oktoberfesta“, nema sumnje da će i „Montenegro Oktoberfest“ privući veliku pažnju.

Festival će u petak 21. septembra u 19.30 časova otvoriti: direktor Turističke organizacije opštine Budva gospodin Mladen Franović, ambasador Nemačke u Crnoj Gori gospodin Hans Ginter Matern i predsednik Opštine Budva gospodin Dragan Krapović. Posle otvaranja, posetioce očekuje zabava uz dobro pivo i bavarsku muziku koju izvodi orkestar Kredarica. Ljubitelji piva imaće priliku da uživaju i u koncertima grupa Orthodox Celts, Bad Copy i Atomsko sklonište.

U okviru programa ove manifestacije oba dana biće održano i takmičenje u držanju krigli, a učesnike očekuju lepe nagrade.

Kao deo najave celog događaja, nekoliko dana pred početak ove manifestacije centar Budve „okupiraće“ mnogobrojna burad piva kao i devojke u tradiconalni bavarskim nošnjama koje će promovisati  „Montenegro Oktoberfest“.  Prolaznici će imati priliku da pogledaju i izložbu „Oktobarfest na svim meridijanima“ na kojoj će biti predstavljene fotografije sa „Oktoberfesta“  od Minhena preko Brazila pa sve do Kine.

Share.

Comments are closed.