Osmi Festival mladog vina Tikveš vinarije u Kavadarcima

0

Vinarija Tikveš je 18-19. novembra po osmi put organizovala TIKVEŠOV festival mladog vina u Kavadarcima koji je prerastao u instituciju. Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića gosti iz regiona su uživali u degustaciji mladog vina.

Festival je održan u punom sjaju i pokazao je koliko je značajan u regionu, jer pored više od 15 novih vina koja su imali prilike da probaju, gosti su se prepustili izvrsnoj hrani i odličnoj atmosferi. Prijatelji Tikveš vinarije koji su iz godine u godinu sve brojniji čine ambasadori, stručna javnost, poznate ličnosti i poznavaoci vina, nazdravili su dobroj godini. Degustacija je bila prilika da daju prognoze i ocene kvaliteta vina koji će se uskoro ponuditi potrošačima. Vrsni poznavaoci uverili su se da je Tikveš i ove godine kreirao vina odličnog kvaliteta. Ovo je pravi pokazatelj da ćemo u narednim godinama očekivati nagrade sa mnogobrojnih svetskih takmičenja.

U berbi 2017. godini prerađeno je 15 miliona kilograma kvalitetnog grožđa, od kojih je više od 2,5 miliona kilograma obrađeno za premijum vina kroz liniju mikrovinifikacije, tehnologijom “zrno po zrno”.

Vinarija „Tikveš“ je regionalni lider u proizvodnji vina koju je 2003. godine kupila investiciona grupe „M6“. Uložili su više od 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i strogu kontrolu kvaliteta i pozicionirali Vinariju „Tikveš“ na lidersku poziciju  Balkana, koja svojim visokokvalitetnim vinima iz godine u godinu osvaja inostrano tržište. U ovom trenutku vinarija „Tikveš“ godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50% proizvoda plasira na tržište u 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera i više od 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto Vinariji „Tikveš“ u elitnoj svetskoj vinskoj industriji.

 

Share.

Comments are closed.