Ostrvo koje čuva tajnu gusara

0

Toplo mediteransko more ima puno tajni, a jedna tajna i danas budi maštu turistima.

Ostrvo Montecristo, koje  je proslavio čuveni veliki francuski pisac Aleksandar Dima u svom romanu “Grof Monte Cristo” iz 19. veka, čuva jednu tajnu. Naime, ovo ostrvo čuva tajnu o zakopanom blagu, koje je tamo sakrio legendarni gusar Crvenobradi.

Ostrvo koje čuva tajnu gusara

Da misterija bude još veća, odlukom vlasti, samo hiljadu srećnih turista godišnje može posetiti ostrvo. Postoji i lista čekanja, ukoliko se nađete na listi, vrlo je verovatno da ćete ostrvce videti tek za nekoliko godina, i okušati svoju sreću u pokušaju da otkrijete blago i postanete bogati. Samo mesto gde je sakriveno i sadržaj blaga je i dalje misterija, a priče koje kruže su samostanu na ostrvu donele su veliku popularnost. Služeći se mitom da je Crvenobradi sve dragocenosti sakrio u manastir, monasi rado prepričavaju detalje o blagu koje je vremenom postalo deo ostrvskog folklora.

Ostrvo koje čuva tajnu gusara

Ostrvo u obliku dijamanta, veliko samo par kvadratnih kilometara, tvrdoglavo čuva svoje tajne.  Mistika ispunjena monasima, svetinjama i piratima ostaje da intrigira javnost, dok prirodne lepote ostrva pružaju nezaboravan pogled na more i jedinstven divlji život.

Share.

Comments are closed.