Otvara se pravi raj za gurmane, tematski park italijanske hrane

0

Otvara se tematski park italijanske hrane u Bolonji – Eataly World. Ovaj park od 20 ari obuhvataće voćnjake, pašnjake i bašte, ai i 25 resetorana i 40 radionica gde posetioci mogu uživati u domaćoj italijanskoj hrani od pasti, pica do vegetarijanskih jela, a usput mogu i šopingovati.

Da bi pojednostavili kupovinu i učinili da se turisti osećaju kao da su na sopstvenoj zelenoj pijaci, kompanija koja se bavi proizvodnjom bicikala Bianchi napravila je sopstvenu liniju bicikla za šoping sa velikom korpom za iznajmljivanje.

Eataly ne štedi na parku u koji je do sada uložila 106 miliona dolara.

U parku će se gajiti masline, voće, povrće, dok će pašnjake nastanjivati 9 različitih vrsta krava, pet vrsta ovaca i razne rase koza, kao i zečeva, guski, kokošaka.

U radionicama će se praviti paste, sosevi, sir, pivo i vino i biće dostupni za degustaciju, ali će se naći na raspolaganju i kupcima u prodavnicama i restoranima Eataly World-a.

Takođe, u izgradnji je i Eataly hotel koji će se otvoriti 2018. godine. Na svom putu da postane gurmanska verzija Diznilenda, kompletno sa tematskim odmaralištima, ova turistička destinacija će bez sumnje biti raj za sve sladokusce nakon otvaranja sledeće jeseni.

Share.

Comments are closed.